Ik heb meer geleerd dan ik me ooit had kunnen voorstellen

Mijn stage ervaring bij BBLeap

“Laat je niet intimideren door de termen ‘landbouw’ en ‘technologie’, zelfs als je hier geen achtergrond in hebt, dat had ik ook niet. Ik greep de kans en leerde uiteindelijk meer dan ik me ooit had kunnen voorstellen.”

Ik ben Julia Brok, een 22-jarige International Business student aan het Saxion Enschede, en ik heb vijf maanden stage gelopen bij BBLeap op de marketingafdeling.

Na mijn sollicitatiegesprek was ik geïnspireerd door de duurzame praktijken van het bedrijf. Omdat ik geen agrarische achtergrond had, was ik bang dat het misschien geen fit zou zijn. Niks was minder waar…

Ben jij op zoek naar een stage plek? Laat mij je vertellen waarom BBLeap de juiste keuze is.

Wat mij triggerde om stage te lopen bij BBLeap

Ik herinner me nog het verhaal dat me tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek triggerde:

Elke week eten jij en ik sla, vers van het land. Tot op heden werd elke krop sla op dezelfde manier behandeld, ongeacht de grootte of groei. Dit betekende dat alle slakroppen werden bespoten met dezelfde hoeveelheid pesticiden. Hoewel ik me ervan bewust was dat mijn eten bespoten werd, vond ik dit niet bepaald geruststellend.

Toen vertelde mijn toekomstige stagebegeleider iets wat me aan het denken zette: “Als oma ziek is, geef je alleen oma antibiotica, niet het hele dorp – Als een kropje sla niet goed groeit, behandel je alleen dat kropje, niet het hele veld.”

Dat klinkt logisch, toch?

Maar in de traditionele agrarische sector werkt het anders. Daar wordt alles bespoten, in de hoop op een betere oogst. Maar dat is geen logica, dacht ik. Een kind antibiotica geven is ongezond, en het bespuiten van gezonde sla werkt eerder als een rem op de groei.

Dat was het moment waarop ik besloot om mee te werken aan het verspreiden van het verhaal van precisiespuiten. BBLeap hanteert namelijk een duurzame aanpak om zowel plant als mens gezond te houden – door technologie die alleen spuit, daar waar nodig is.

 

Foto: een interview houden bij Fruitbedrijf van Rijn

Ik kreeg de kans om nieuwe skills te ontwikkelen

Ik begon mijn stage bij BBLeap als marketeer, waarbij ik betrokken werd bij een breed scala aan marketingactiviteiten. Van het schrijven van blogs, het maken van websitepagina’s, het houden van interviews, het opstellen van communicatieplannen, bedenken van campagnes, tot het beheren van sociale media-kanalen.

Bij BBLeap kreeg ik echt de kans om nieuwe skills te ontwikkelen op verschillende gebieden.

 

 

A day @ my internship #1

Zie je de foto hierboven? Dat was dezelfde dag; toen ik door de polder naar Fruitbedrijf van Rijn toerde om een klant te interviewen met een redacteur. Deze video geeft een goed beeld van hoe een stagedag eruit zou kunnen zien. En zoals je kunt zien, is er naast user cases en het verzamelen van informatie voor nieuwe content, ook tijd om door de appel- en perenbomen te struinen, honden te aaien en vers fruit te proeven.

A day @ my internship #2

Hier bevind ik me meer in het zuiden van het land bij loon- en fruitbedrijf A. Kwak, waar ik samen met een journalist een klant mocht interviewen over zijn gebruikerservaring. Hier werd ook een fotograaf ingehuurd om toffe content te schieten. Ben je benieuwd naar het resultaat waar ik aan heb mogen werken? Neem dan een kijkje op deze pagina.                                                                                                                                                                                                                                                   

Een goede stage gaat hand in hand met goede begeleiding

Zou dit ook iets voor jou kunnen zijn? Bij BBLeap zijn er talloze mogelijkheden, waardoor je in overleg zelf kunt bepalen waar je de focus wilt leggen. Dit waren aspecten die ik persoonlijk erg leerzaam en leuk vond. Wat ik ook ontzettend waardevol vond, was de vrijheid en creativiteit die ik kreeg.

Zonder de geweldige begeleiding had ik deze stage echter nooit zo goed kunnen afronden. De twee toppers op rechts maken deel uit van het marketingteam en hebben me zoveel geleerd. Ik was echt onderdeel van het team, mijn mening deed er toe – en dat voelde zo goed!

 

 

“Ik was echt onderdeel van het team, mijn mening deed er toe, en dat voelde zo goed!” – Julia Brok

Meet the team
Meet the team
Meet the team

Van stadsmeisje, het platteland op!

Laat je niet intimideren door de termen ‘landbouw’ en ‘technologie’, ook al heb je er geen ervaring mee — ik had dat ook niet.

Ik kom uit de stad en was waarschijnlijk nog nooit op een boerderij geweest, laat staan dat ik iets met technologie had. Toch besloot ik de uitdaging aan te gaan, aangetrokken door het verhaal van BBLeap, dat zich inzet voor een gezondere wereld voor zowel natuur als mens.

Uiteindelijk heb ik meer geleerd dan ik me ooit had kunnen voorstellen.

Algehele ervaring

  • Leren werken met WordPress-websitebouwer
  • Industrie-specifieke kennis opdoen
  • Sociale-mediakanalen beheren
  • Klanten interviewen
  • User cases uitwerken
  • Nieuwsbrieven opmaken en versturen
  • Meedenken over marketingcampagnes
  • Deel uitmaken van het team
  • Professionele houding ontwikkelen
 

Ik ben super tevreden met de ervaringen die ik heb opgedaan en blijf zelfs plakken bij BBLeap als Junior Marketeer.

 

Geïnteresseerd in een stage, traineeship of andere mogelijkheden? Aarzel niet en mail info@bbleap.com om ons iets te vertellen over je achtergrond, zodat we je in contact kunnen brengen met de juiste persoon.

Ga hier verder

Lees meer verhalen.

LeapBox customer Pieter

Stage ervaring

Rinke Hiel: “Geef vol gas en vergeet niet te genieten. De overgang van een studentenleven naar een 40-urige werkweek is ineens intens, maar zo gaaf als je impact kunt maken.”

Peter Martijn interview

Interview: de oprichting van BBLEAP

Peter, Martijn en Hendrikus hebben BBLEAP opgericht. Waarom en hoe? Lees het interview hier.

Haaijer crops

Klant ervaring

Réné Haaijer: “Altijd de juiste druk, dat maakt het spuiten zoveel makkelijker en beter. Iedereen kan met dit systeem werken.”