Growing On Fruit Level

ELKE BOOM INDIVIDUEEL BEHANDELEN

 

 

Perfect pear

Growing On Fruit Level

Wat als je elke boom individueel zou kunnen behandelen?

 • En je onderscheid kan maken tussen de onderkant, het midden en de bovenkant van elke boom? En het systeem zich automatisch aanpast aan de behoeften en onderscheid maakt per boom. Elke spuitdop een andere afgifte.
 • En je niet meer hoeft te overdoseren bij jongere en kortere bomen. Pas de spuitafgifte aan op basis van de bloesemdichtheid per boom en binnen de lengte van een boom.

Dit is nog maar het begin van de mogelijkheden die een perfecte bespuiting voor je boomgaard kan betekenen!

We willen allemaal de perfecte fruitgrootte en het perfecte volume per boom kweken. Wij geloven dat we je daarbij kunnen helpen door je de juiste techniek te bieden.

Met het BBLeap modulaire systeem gebruik je minder middelen en heb je meer controle over het spuiten, voor maximale duurzaamheid en winstgevendheid.

Upgrade je spuit en geef je boomgaard een boost!

Het BBLEAP systeem (LeapBox) is modulair en kan op elke nieuwe of gebruikte spuitmachine worden gebouwd. Er zijn H.S.S. en KWH Holland veldspuiten in de boomgaard uitgerust met BBLeap.

Het systeem kan worden uitgebreid met technologie van derden. Daarom hebben LeapBox-eigenaren toegang tot de beste technologie die op de markt verkrijgbaar is.

Voorbeelden zijn sensoren en camerasystemen voor:

 • Real-time scannen en spuiten
 • Variabele afgifte per boom
 • Variabele afgifte bij boven, midden, en onderkant boom
 • Automatisch spuitdoppen sluiten bij kortere bomen
Blossom apple

Wat BBLeap te bieden heeft

 • Betere spuitkwaliteit in de basis
 • Stel een boomprofiel in
 • Geen verstopte spuitdoppen meer
 • Onderscheid maken tussen bomen en niet-bomen (Camera’s)
 • Spuiten op basis van taakkaarten

Betere spuitkwaliteit in de basis

Met BBLeap is de spuitkwaliteit aanzienlijk verbeterd en is deze handiger in gebruik. Dit is te danken aan het feit dat de druk constant wordt gehandhaafd bij het versnellen, vertragen of het nemen van bochten, wat altijd resulteert in een goede verdeling.

Door de gewenste druppelgrootte in te stellen, behoudt het BBLeap systeem deze grootte ongeacht je snelheid. Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je snelheid gekoppeld is aan je druk. Of je nu 2 km/u, 5 km/u of 8 km/u rijdt, de afgifte blijft zoals gewenst.

 
 

Stel een boomprofiel in

Bereik nauwkeurige spuitresultaten door de vooraf ingestelde boomprofielfunctie te gebruiken. Hiermee kun je de verdeling van je afgifte over de boom aanpassen aan je voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld de bovenkant toewijzen voor 0% bespuiting, het midden voor 100% en de onderkant voor 20%. Op die manier kun je het gebruik van middelen verminderen en stagnatie van de fruitgroei voorkomen.

Geen verstopte doppen meer!

Zeg vaarwel tegen verstopte spuitdoppen met BBLeap. Ons systeem maakt het mogelijk om grotere spuitdoppen te gebruiken en toch fijne druppelgroottes te bereiken, waardoor verstopping wordt voorkomen.

Door de gewenste druppelgrootte in te stellen, zorgt het systeem voor de juiste druk, wat resulteert in een juiste en consistente verdeling van middelen.

 

Onderscheid maken tussen bomen en niet-bomen (Camera’s)

Door het gebruik van een camerasysteem is het nu mogelijk om onderscheid te maken tussen bomen en niet-bomen. Deze functie maakt het mogelijk om nauwkeurig op de bomen te richten, waardoor het verlies van middelen in de lucht en op de grond wordt geminimaliseerd, wat drift vermindert. Door nauwkeurig op de boom te richten, zorgt het systeem ervoor dat alleen de beoogde bomen worden behandeld en dat de rest ongemoeid wordt gelaten.

Spuiten op taakkaarten

Met LeapSpace kun je taakkaarten met een hoge resolutie van 25 cm x 25 cm verkrijgen. Taakkaarten maken variabel spuiten op bomen mogelijk aan de hand van invoerbeelden die zijn vastgelegd door drones, satellietbeelden of andere bronnen.

Door het gebruik van GPS-technologie bepaalt het systeem waar precieze hoeveelheden middelen moeten worden toegediend en kan het vervolgens per spuitdop bijsturen. Dit kan zijn om bloesems uit te dunnen, onderscheid te maken tussen korte en hoge bomen, of op fruitdichtheid of bladmassa. Dit resulteert in een efficiënter gebruik van middelen en een betere fruitkwaliteit.

 

 

Configureer BBLEAP op jouw spuit!

Bekijk de mogelijkheden en functionaliteiten in de configurator. 

Configurator BBLEAP

Conventioneel

Het wegrijden, de #1 stap in elke spuitgang, is een knelpunt dat leidt tot inconsistente druk en dosering van bomen, wat resulteert in een gebrek aan gebruiksvriendelijkheid en ongelijke bespuiting.

Conventionele systemen spuiten een vooraf ingevoerd gewenst gemiddelde per hectare. Dat betekent dat elke boom en elk deel van de boom precies dezelfde dosering krijgt.

Een gemiddelde is veel te veel voor de meeste bomen in je boomgaard. Dit is een onnodig gebruik van middelen en een belemmering in de groei van je vitale fruit.

Wat als je onderscheid zou kunnen maken tussen bomen en niet-bomen, of tussen de onderkant, het midden en de bovenkant van de bomen?

Telen op fruitniveau is mogelijk. Dus waarom zou je vitale vruchten onnodig overdoseren en hun groei vertragen als de technologie bestaat om op precisieniveau te spuiten?

BBLeap

Het modulaire BBLeap systeem biedt nauwkeurige en gebruiksvriendelijke spuitoplossingen die kunnen worden aangepast aan elk type spuitmachine. In de kern zorgt het BBLeap systeem voor een hogere spuitkwaliteit.

Maak je geen zorgen meer over optrekken, afremmen of bochten nemen. Het systeem past zich onmiddellijk aan je rijsnelheid aan. Je snelheid is namelijk niet langer gekoppeld aan je druk.

Ongeacht of je 2 km/u, 5 km/u of 8 km/u rijdt, de afgifte blijft zoals gewenst. Geniet van je rit!

De toepassing hoeft geen gemiddelde hoeveelheid te zijn, maar kan nauwkeurig en precies zijn.

Door het gebruik van taakkaarten, realtime (camera)systemen of boomprofielen kunnen telers elke boom en zijn bloesems identificeren en onderscheid maken tussen de onderkant, het midden en de bovenkant van de bomen of niet-bomen.

We maken de precieze en gerichte toepassing van middelen mogelijk, wat resulteert in gezondere bomen en optimale opbrengsten.

Ben jij er klaar voor?

Gebruikers ervaring:

André Kwak is een Nederlandse loonwerker voor het spuiten in appel- en perenboomgaarden.

“Mijn middel komt precies daar waar ik het hebben wil.”

“Als alles goed is ingesteld, kan ik mijn middel met 20 – 25% verminderen door een betere depositie. Dat is zonder het gebruik van taakkaarten. Zodra ik mijn camerasysteem ga gebruiken, zal het gebruik van middelen drastisch verminderen.”